Pris
3.975.000 kr/bud
Avgift
1.456 kr/mån
Storlek
32 kvm
Antal rum
1
Våning
3 tr, ej hiss
Byggår
1885-1888
Kontakta mäklaren för visning
Fantastisk lägenhet högst upp i tilltalande hus från 1885 i rofyllt gårdsläge med balkong i sydväst. Högt i tak och flödande ljus via två högresta fönster samt franska balkongdörrar med speglade nischer. Trivsamt allrum med avskiljande garderober vilket skapar en separat sovrumsdel och vardagsrumsdel. Inbjudande kök med matplats för ca fyra personer vid fönster. Rymligt fint badrum och god förvaring. Stabil och lågt belånad bostadsförening i väl omhändertagen byggnad med Odenplan, Vasaparken och allt man kan önska runt knuten. Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd.
Intresseanmälan
Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Västmannagatan 55A 12
Västmannagatan 55A 6
Västmannagatan 55A 1
Västmannagatan 55A 3
Västmannagatan 55A 2
Västmannagatan 55A 10
Västmannagatan 55A 14
Västmannagatan 55A 15
Västmannagatan 55A 16
Västmannagatan 55A 17
Västmannagatan 55A 13
Västmannagatan 55A 18
Västmannagatan 55A 9
Västmannagatan 55A 4
Västmannagatan 55A 7
Västmannagatan 55A 8
Västmannagatan 55A 19
Västmannagatan 55A 21
Västmannagatan 55A 22
Västmannagatan 55A 24
Västmannagatan 55A 25
admin_order_371_1663552207_1
Pris
3.975.000 kr/bud
Avgift
1.456 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
32 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "yta 34 kvm"
Antal rum
1
Våningsplan
3 tr, ej hiss
Lägenhets­nummer
25/1302
Andelstal i förening
2.4255 %
Balkong
Balkong
Hushållström
502 kr/mån
Försäkring
230 kr/mån
Övrigt
227 kr/mån
Total driftkostnad
959 kr/mån
Interiör

HALL | Via prydligt renoverat trapphus och entré med säkerhetsdörr kommer man in i hallen. Här finns bra plats för avhängning av ytterkläder och utrymme för viss möblering. God förvaring i inbyggd garderob.

ALLRUM | Inbjudande rum med mycket ljusinsläpp tack vare läget i sydväst högst upp i huset. En garderob med skjutdörrar bjuder på mycket god förvaring och skapar en naturlig uppdelning av rummet. Sovrumsdel med plats för 140-säng och vardagsrumsdel med plats för soffa med mer. Vackra högresta pardörrar leder till balkongen.

BALKONG | Underbar balkong i bästa sydväst-läge mot lugn innergård med sol från förmiddag och framåt. Här finns plats för utegrupp och växter.

KÖK | Trivsamt kök med matplats för ca fyra personer vid fönster. Köket bjuder på arbetsyta och bra förvaring bakom släta vita luckor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad ugn/mikro och diskmaskin. 

BADRUM | Rymligt och fint helkaklat badrum. Här finns handfat med förvaring i kommod, dusch, handduksvärmare, golvvärme och WC,

Förening
Bf Rosen utan personlig ansvarighet
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1885-1888
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
121 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-12-18
Förening

Bf Rosen utan personlig ansvarighet registrerades 1912 med adress Västmannagatan 55 i Gustav Vasa församling i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare. Delat ägande godkänns, ägarandelen måste uppgå till minst 10 procent. Det framgår av stadgarna att en köpare som ansöker om medlemsskap ska bosätta sig i (=skriva sig i) lägenheten.

ANTAL LÄGENHETER OCH LOKALER | I föreningen finns 24 medlemslägenheter om totalt 1 548 kvm. Det finns även två affärslokaler om 29 respektive 101 kvm. I den större lokalen huserar en frisör- och skönhetssalong, i den mindre finns en tapetserarverkstad.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till endast ca 1 264 000 kr (ca 817 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 473 000 kr (uppgifter enligt årsredovining 2021).

ÅRSAVGIFT | 1 456 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg för fiber via Bahnhof tillkommer med 2 235 kr/år. Årlig balkongavgift 483 kr (1 procent av gällande prisbasbelopp). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 691 kr (3,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 725 kr (1,5 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Sappa och Bahnhof 1 000 Mbit.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga - Finns på gården i ett särskilt tvätthus, och innehåller två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även tvättho och lakanssträckare.
Innergård - Grönskande innergård med utegrupp och grill.
Cykelparkering - Plats för cyklar under tak finns på gården. Det går även att ställa cyklar i ett särskilt utrymme i gårdshusets källare.
Barnvagnsförråd - På gården vid tvättstugan finns ett kombinerat barnvagns- och redskapsskjul. Där går också bra att ställa barncyklar, pulkor etc.
Förrådsutrymmen - Till varje lägenhet hörs ett vinds- och ett källarförråd.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021 Uppgradering av porttelefon och inpasseringssystem. Nya spaltventiler i fönstren. Radonmätning.
2019-2020 Omfattande trapphusrenovering.
2014 Stambyte och Elstigar.
2011 Fönsterrenovering, bullerglas i gathuset installerades.
2009 Tvättstugan.
2008 Genomgripande gårdsrenovering med ny dränering och nytt ytskikt.
2006 Installation av ny fjärrvärmeanläggning. Nya takstegar monterades. Renovering av gårdshusets trapphus.
2005 Balkonger byggdes.
Sent 90-tal lades ny takplåt.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Föreningen har inga planerade renoveringar.

FÖRENINGENS HEMSIDA | Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information. www.vastmannagatan55.se/

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform
Anmäl ditt intresse för Västmannagatan 55 A, högst upp över gård.
close-interestform
Anmälan till visning Västmannagatan 55 A, högst upp över gård.