Pris
4.250.000 kr/bud
Avgift
2.364 kr/mån
Storlek
41 kvm
Antal rum
1
Våning
BV
Byggår
2008
Visning
  • 3/3 kl. 13.15 – 13.45
Välkommen på visning
Smakfull 1.5:a med en inbjudande radhuskänsla och en imponerande uteplats i sydväst, perfekt för loungemöbler, matplats och grill. Bostaden är omringad av en lugn innergård med välskött grönska. Den sociala och öppna planlösningen mellan köket och det rymliga sällskapsrummet, tillsammans med generösa fönsterpartier, skapar en ljus och trivsam atmosfär. Vidsträckt garderobsvägg erbjuder utmärkt förvaring och badrum ger plats för bland annat tvättpelare. Föreningen är skuldfri och äger marken. Boende har förtur till garaget, som nås bekvämt via hiss. Fastigheten är belägen i ett lugnt och avkopplande område, samtidigt som all nödvändig service finns inom gångavstånd. En kort promenad från Odenplan öppnar upp för ett rikt utbud av butiker, caféer och restauranger. För naturnära upplevelser rekommenderas Vanadislunden eller Hagaparken med sina vackra skogspromenader, badplatser, tennisbanor och småbåtshamnar. Utmärkta kommunikationsmöjligheter erbjuds genom innerstadsbussar och tunnelbanans gröna linje, samt pendeltåg från Vanadisvägen/Odenplan.
Vanadisvagen4 005 IMG 6801
Vanadisvagen4 010 IMG 6822
Vanadisvagen4 006 IMG 6804
Vanadisvagen4 001 IMG 6788
Vanadisvagen4 008 IMG 6813
Vanadisvagen4 011 IMG 6837
Vanadisvagen4 012 IMG 6850
Vanadisvagen4 015 IMG 6864
L2490124
L2490128
L2490132
L2490138
L2490139
L2490156
L2490141
L2490146
L2490170
L2490187
L2490166
L2490181
L2490184
Vanadisvagen4 014 IMG 6863
Vanadisvagen4 016 IMG 6869
Vanadisvagen4 017 IMG 6873
admin order 371 1689191400 1
Pris
4.250.000 kr/bud
Avgift
2.364 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Värme, TV, Bredband
Storlek
41 kvm
Antal rum
1
Våningsplan
BV
Lägenhets­nummer
53
Andelstal i förening
0.8919 %
Andelstal av avgift
0.8919 %
Balkong
Upplåten uteplats
Förråd
Disponerar källarförråd
Hushållström
450 kr/mån
Försäkring
328 kr/mån
Total driftkostnad
778 kr/mån

HALL | Den ljusa hallen präglas av smarta förvaringslösningar. Klädförvaring tillhandahålls genom tre garderober, ett städskåp och en praktisk hatthylla för ytterplagg. Vitmålade väggar och en genomgående ekparkett bidrar till bostadens enhetliga och stilrena ytskikt.

SÄLLSKAPSRUM | Det rymliga och ljusa sällskapsrummet är försett med tre fönster i fil, vilket skapar en härlig atmosfär. Den öppna planlösningen möjliggör flexibel möblering med plats för matplats, soffmöblemang, sovalkov och generös förvaring.

UTEPLATS | Bostaden har en imponerande uteplats i sydväst som upplåts med lägenheten. Här finns gott om utrymme för loungemöbler, matplats, grönskande växter och en grill, vilket gör detta till den perfekta platsen för avkoppling och socialt umgänge.

KÖK | Det stilfulla köket erbjuder optimal förvaring genom både bänkskåp och överskåp. Vita köksluckor från Vedum skapar en tidlös och smakfull atmosfär. Köket är komplett med integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, induktionshäll, fläkt, ugn och kyl/frys.

BADRUM | Generöst badrum med vitkaklade väggar och klinkergolv. Här finner man alla bekvämligheter såsom wc, golvvärme, handdukstork, kommod, duschhörna med glasvägg samt takdusch med handmodul. Goda tvättmöjligheter genom tvättpelare. Trivsamt fönster skänker dagsljus. 

Förening
HSB Brf Vanadisgården i Stockholm
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
2008
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
98 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2014-07-07
Känd avgifts­förändring
Nej, 2024-01-22
Tv/Internet
Tele2 / Telenor

HSB Brf Vanadisgården i Stockholm (769613-1353) är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen grundades 2005 och förvärvade fastigheten Munin 30 i början av 2008, då även den första inflyttningen ägde rum.

ANTAL BOSTADSRÄTTER | 66 lägenheter (4 918 kvm) upplåtna med bostadsrätt.

MÅNADSAVGIFT/NETTOSKULDSÄTTNING/EKONOMI | 2 364 kr/mån inklusive värme, vatten, grundutbudet från Tele2 och bredband. Lägenheten är pantsatt.

Föreningen är skuldfri enligt årsredovisning från 2022. Avgiften höjdes med 15% vid årsskiftet 2023/2024. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar per dagens datum, 2024-01-22. Dock följer man det allmänna kostnadsläget och framtida underhåll. 

Indirekt nettoskuldsättning: 0 kr

Indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Då föreningen har mer tillgångar än skulder redovisas är indirekta nettoskuldsättningen 0 kr. Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

PARKERING | För närvarande har föreningen tillgång till 33 separata garageplatser. Dessa platser hyrs separat och är endast avsedda för parkering av personbilar. Driften av garaget hanteras av Parkando, som även administrerar kölistan för garageplatser. Boendeparkering Vasastan via Stockholm stad.

TV OCH BREDBAND | TV distribueras via Tele2. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via Telenor och ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Två tvättstugor.
- Barnvagnsrum och cykelrum.
- Soprum
- Stora gårdsytor med bland annat boulebana och sittplatser.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2.5% av rådande prisbasbelopp och betalas av säljaren vid överlåtelse. Vid pantsättning debiteras en pantsättningsavgift 1% av rådande prisbasbelopp per pant.

ENERGIDEKLARATION | Energideklaration är utförd 2014-07-07, 98 kWh/kvm och år. Energiklass D.

EL | Föreningen centraliserar inköp av all el, inklusive den för lägenheterna. Individuell mätning och debitering sker via månadsavgifter. Medlemmarna behöver inte ha egna el-abonnemang och undviker därmed abonnemangskostnader och överföringsavgifter.

URVAL AV RENOVERINGAR |
2022 | Stamspolning av alla köksavlopp
2021 | Renovering av gård och trädgård
2019 | Förbättring av lekplatserna
2017 | Målning av entreplan
2016 | Stamspolning av köksavlopp samt OVK

KOMMANDE RENOVERINGAR | Planerat underhåll inkluderar hissunderhåll, eventuell byte av ventilationsaggregat på taket och byte av belysning i trapphusen till LED-lampor.

ÄGARANDEL OCH ÖVERLÅTELSE | Överlåtelse kräver att ägarandelen inte understiger 25%. Endast i undantagsfall inom familjen (far, mor, son, dotter) godkänns fler än två delägare, där en delägare måste inneha minst 50%, och ingen delägare får ha mindre än 25% ägarandel.

Medlemskap i HSB krävs för att bli godkänd som medlem i bostadsrättsföreningen. Ansökan om medlemskap görs samtidigt som ansökan om medlemskap i föreningen.

HEMSIDA | För mer information och regler, besök föreningens hemsida www.vanadisgarden.se

Informationen är hämtad från berörd förening via årsredovisning 2022, stadgar och kontakt med styrelserepresentant. Uppgifterna kan ändras och potentiella köpare uppmanas därför att kontrollera uppgifterna före köp.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: ”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida: http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Vanadisvägen 4D
    close-interestform

      Anmälan till visning Vanadisvägen 4D