Ansvarig Mäklare Emelie Carlsson
070-873 22 74
Välkommen till detta unika boende i Norra Tornens östra byggnad; Innovationen. Här bor du på 13:e våningen i Stockholms högsta byggnad, med fri utsikt över takåsarna. Generösa fönsterpartier, smakfulla materialval och terrass. Självklart har du som boende även tillgång till föreningens gemensamma ytor bestående av bl.a. biorum, gym och relaxavdelning. Ett boende utöver det vanliga!
Torsplan8-23
Torsplan8-webb-42
Pris
8.595.000 kr/bud
Avgift
4.916 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten. Obl. kostnad om 359 kr/mån tillkommer för TV, bredband och telefoni.
Storlek
86 kvm
Antal rum
3
Våningsplan
13, hiss finns
Lägenhetsnummer
2303
Andelstal i förening
0.5849 %
Andelstal av avgift
0.58 %
Förråd
Källarförråd
Hushållström
400 kr/mån
Försäkring
339 kr/mån
Total driftkostnad
739 kr/mån

HALL
Rymlig hall med hatthylla. Från hallen nås lägenhetens generösa klädkammare samt städskåp och garderober. Specialritade, utanpåliggande downlights i koppar i tak.

KÖK
Generöst kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om plats för stort matsalsbord för många gäster. Specialritad köksinredning från Poliform med släta luckor och täcksidor i ljusgrå kulör samt mörkgrå stomme. Bänkskiva och stänkskydd i ljusgrå natursten. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys från Siemens samt diskmaskin, varmluftsugn och infälld induktionshäll från Miele. Avfallskvarn. Specialritade, utanpåliggande downlights i koppar i tak och LED-belysning under överskåp.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med panoramafönster och utsikt över Stockholms takåsar. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket vilket skapar mycket social känsla. Utgång till terrass.

SOVRUM
Generös klädkammare, med mycket gott om utrymme, leder in till lägenhetens master bedroom. Här finns plats för både dubbelsäng och exempelvis en arbetshörna. Panoramafönster med slående utsikt. 
Ytterligare ett sovrum som idag används som barnrum men likväl rymmer en fullstor säng eller arbetsplats. Utgång till terrassen.

BADRUM
Badrum med ljusa klinkerplattor på golvet och ljusgrå plattor av natursten på väggarna. Specialtillverkat spegelskåp, ovan handfat, med plats för förvaring. Tvättpelare i högskåp, lackerat i ljusgrå kulör. Tvättställ från Duravit, Vero. Vägghängd wc från Duravit samt  generös duschplats med specialritad öppningsbar glasvägg. Tvättställ- och duschblandare i kromat utformande från Dornbracht. Elburen handduksstork.  Infällda downlights i tak, samt infälld LED-belysning i tak vid duschutrymme. Elburen golvvärme.

ÖVRIGT
I hela lägenheten ligger ljusa vitpigmenterade, mattlackade trägolv - plankgolv med klickfog i trälamell och med slipbar yta av ek. Vattenburen golvvärme i samtliga rum förutom i badrummet. Lägenheten är pantsatt.

OMRÅDE
I området bor du intill storstadens puls men samtidigt nära till stora grönområden vid Hagaparken och Brunnsviken. I området finns ett stort utbud av både matbutiker, restauranger, träningscenter och caféer. Promenadavstånd till Sankt Eriksplan och Odenplan med tunnelbana och närhet till Citybanans nedgång vid Vanadisplan. Med tiden kommer även Hagastaden få sin egen tunnelbaneuppgång genom att den gula tunnelbanelinjen byggs. Norra Stationsparken planeras och kommer löpa tvärs genom Hagastaden. Läs mer om planering i området på https://vaxer.stockholm/hagastaden

 

Förening
Brf Innovationen
Äkta förening
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
2018
Äger marken
Ja
Tv/Internet
IP-TV och bredband levereras via AWiWO Quadra Play. En obligatorisk kostnad om 359 kr/månad tillkommer och läggs till månadsavgiften.

Innovationen, det östra av de båda Norra Tornen, är med sina 36 våningar Stockholms högsta bostadshus. Office for Metropolitan Architechture, OMA, ett av världens mest ansedda och prestigefyllda arkitektkontor, har med Norra Tornens pixlade karaktär förenat funktion, estetik och visioner i moderna bostäder. Föreningen Brf Innovationen är en sk. äkta bostadsrättsförening och äger marken. Besök föreningens hemsida på https://www.brfinnovationen.se/

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER
Brf Innovationen upplåter 182 bostadslägenheter med bostadsrätt samt två kommersiella lokaler. Bostadsarean uppgår till 14 408 kvm och lokalarean 351 kvm.

MÅNADSAVGIFT
4 916 kr/mån inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för TV, bredband och telefoni om för närvarande 359 kr/månad. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Elen debiteras i efterhand och kvartalsvis. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang.

KABEL-TV OCH BREDBAND
IP-TV och bredband levereras via AWiWO Quadra Play. En obligatorisk kostnad om 359 kr/månad tillkommer och läggs till månadsavgiften. Möjlighet till fast telefon saknas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till medlemmarnas förfogande finns ett brett utbud av gemensamma utrymmen. B
iorum, övernattningslägenhet och festlokal finns att hyra på plan 2. Även gym, relaxavdelningen med bastu, duschar, omklädningsrum och relaxdel finns på plan 3.
Plast och restavfallshantering genom anslutning till stadens sopsugsanläggning. Övrigt avfall hanteras genom återvinningskärl. Cykel- och barnvagnsrum finns.

PARKERING
Boende i fastigheten har förtur till garageplatser under byggnaden till en kostnad av 3 150 kr/månad. Plats med El-laddare kostar 3 625 kr/mån. Ansökan om plats görs direkt via Stockholm parkerings hemsida där garaget är benämnt som ”Norra Tornsgaraget”. Hissen når direkt från fastigheten ner till garaget. Nuvarande ägare av lägenheten hyr garageplats snett över gatan till en kostnad om 1799 kr/mån.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (fn 1183 kr) och en pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp betalas av låntagaren (fn 473 kr).

ENERGIDEKLARATION
Ej utförd.

PÅGÅENDE ARBETEN
Föreningen arbetar med att färdigställa byggnaden för att få det slutbesked som lagen kräver till den 1 maj 2021. Därför pågår under hösten och vintern torkning och sanering av tio fukt-eller vattenskadade bostadsrätter samt inventering av byggnadens samtliga stammar och åtgärder av de kopplingar som pga felkonstruktion orsakar vattenskadorna.
Arbetet påverkar samtliga boende under en begränsad tid (ca 1 v).

ÖVRIGT
Delat ägande kan accepteras under förutsättning att minst en delägare har för avsikt att bosätta sig permanent i lägenheten. Juridisk person accepteras ej.

close-interestform
Anmäl ditt intresse för Torsplan 8
close-interestform
Anmälan till visning Torsplan 8