Ansvarig Mäklare Emelie Carlsson
070-873 22 74
I attraktiva Birkastan finner ni denna ljusa lägenhet med generösa och öppna sällskapsytor. Rofyllt sovrum mot den tysta och trevliga gården. Lägenheten disponeras idag som 2 rok men möjlighet finns att bygga om för att skapa ytterligare ett sovrum. Diskussion kring balkonger pågår. Stabil förening med låg belåning.
Karlbergsvägen-webb-8
Karlbergsvägen-webb-7
Planritning klar
Pris
4.995.000 kr/bud
Avgift
2.709 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, basutbud kabel-tv (obl. kostnad om 165 kr/mån tillkommer för bredband)
Storlek
57 kvm
Antal rum
2
Våningsplan
3, hiss finns
Lägenhetsnummer
00005/1302
Andelstal i förening
2.858 %
Förråd
Källarförråd
Hushållström
200 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Total driftkostnad
400 kr/mån
Objektsbeskrivning

HALL
Hall med inbyggd garderob för avhängning. Parkettgolv och vita väggar. Från hallen nås lägenhetens wc.

WC
Wc med handfat. Vitt klinkergolv och beige mosaik på väggarna. Handfat, spegel samt hyllor ovanför wc. 

KÖK/VARDAGSRUM
Kök i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. I detta rum flödar ljuset från tre stora fönster mot gården. Parkettgolv och vita väggar. I vardagsrummet finns generösa ytor för både soffa och matsalsbord.
Kök med vita köksluckor och bänkskiva i trä. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, induktionshäll, köksfläkt och diskmaskin.

Flera medlemmar i föreningen har tidigare byggt om det nuvarande köket till ett sovrum för att skapa en lägenhet om 3 rok. Föreningens godkännande krävs alltid vid sådan ändring av planlösning. 

SOVRUM
Rofyllt sovrum mot den lugna gården. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring i form av 4 st garderober. Även i detta rum ligger parkettgolv och väggarna är målade i vitt. 

BADRUM
Från sovrummet nås lägenhetens badrum med mörkt klinkergolv (golvvärme), beiget kakel på väggarna och spotlights i taket. I badrummet finns dusch, handfat med kommod, spegel, handduksvärmare och tvättmaskin.  

ÖVRIGT
Diskussioner förs just nu i föreningen gällande ett flertal balkonger mot gården. En enkät har skickats ut till medlemmarna och en majoritet ställer sig positiva till balkongbygge, vilket betyder att man planerar att skicka in en ansökan om bygglov. För denna lägenhets del handlar det om en bygglovsansökan för balkong om 2400*1400 mm med utgång från det inre vardagsrumsfönstret. Inget stämmobeslut har ännu tagits.

Till lägenheten finns ett källarförråd. Även extra förråd finns att hyra. Lägenheten är pantsatt.

Förening
Brf Karlbergsvägen 71
Äkta förening
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1914
Äger marken
Ja
Energideklaration
158 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-12-02
Tv/Internet
Com Hem/Bredbandsbolaget

Brf Karlbergsvägen 71 registrerades 1985 och äger fastigheten Kadetten 11 på adressen Karlbergsvägen 71. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

ANTAL BOSTADSRÄTTER & LOKAL
Föreningen upplåter 27 bostadsrätter om totalt 2002 kvm.

MÅNADSAVGIFT
2709 kr/mån inkl värme, vatten och basutbud kabel-tv. Obligatorisk kostnad om 165 kr/mån tillkommer för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

EKONOMI
Föreningen har en stabil ekonomisk situation. Belåningsgraden är mycket låg och likviditeten god. De avgifter som tas ut av medlemmarna är med marginal tillräcklig för att generera ett överskott, under förutsättning att inga oförutsedda kostnader uppstår. Belåningen uppgår till ca 4 milj kr vilket motsvarar ca 2000 kr/kvm. Föreningens kassa uppgår f.n. till ca 1 milj kr. Inga avgiftshöjningar planerade (kontrollerat med styrelsen 2020-09-16)

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem (basutbud ingår i avgiften). Bredband 250/100 via Bredbandsbolaget (obl. kostnad om 165 kr/mån)

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens medlemmar disponerar en trevlig innergård med planteringar, utemöbler och grill.
Med access från gården ligger också föreningens gemensamma tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torrskåp och mangel. På gården finns även cykelförråd och hobbyrum. I entréplan finns barnvagnsförråd och i källaren finns gemensam bokningsbar bastu med dusch.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift, av köparen, om 1000 kr och en pantsättningsavgift om 400 kr/pantbrev.

ENERGIDEKLARATION
158 kWh/år. Utförd 2019-12-02. Energiklass F

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2018 - Trädgårdsupprustning
2017 - Stamspolning
2016 - Fasadrenovering
2016 - Ny fjärrvärmecentral
1981 - Stambyte

KOMMANDE/PÅGÅENDE RENOVERINGAR
För närvarande pågår renovering av trapphuset, vilket beräknas vara avslutat vid årsskiftet. Ambitionen är att återställa trapphusen till den ursprungliga sekelskiftesestetiken.
Kostnad för denna renoveringen av trapphus förväntas bli ca 2,5 milj kr och kommer finansieras med 500 tkr från eget kapital och resterande del med nytt lån. Tack vare att föreningen nyligen sagt upp ett förvaltningsavtal som kostar föreningen ca 60 tkr per år kommer de räntekostnader som den ökade belåningen ger upphov till inte nödvändiggöra en höjning av årsavgifterna.

ÖVRIGT
Diskussioner förs just nu i föreningen gällande ett flertal balkonger mot gården. En majoritet av föreningens medlemmar har, genom en enkätundersökning, ställt sig positiva till att bygga balkonger. För denna lägenhets del handlar det om en bygglovsansökan för balkong om 2400*1400 mm med utgång från det inre vardagsrumsfönstret. Inget stämmobeslut har fattats kring detta ännu.

close-interestform
Anmäl ditt intresse för Karlbergsvägen 71A
close-interestform
Anmälan till visning Karlbergsvägen 71A