Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
I omåttligt populära och anrika Läderfabriken finner ni denna trivsamma gaveltrea med fantastisk industriell karaktär. Bostaden, som är en möjlig 4:a, erbjuder slående takhöjd om 4.3 meter och perfekt disponerade kvadratmeter. Kvalitativt kök från välrenommerade Kvänum med öppen planlösning mot vardagsrum. Stora fönster i söderläge med sjöglimt skänker rikligt med ljus. Två välplanerade och rofyllda sovrum med bra förvaring. Smakfullt badrum i tidlöst utförande med badkar och tvättmöjligheter via tvättmaskin och torktumlare. Förening med bra ekonomi, biorum, gym, hundspa och garage.
Garverigränd-13
Garverigränd-22
admin order 371 1570565346 1
Pris
5.950.000 kr/bud
Avgift
4.710 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-tv
Storlek
84 kvm
Antal rum
3
Våningsplan
3, hiss finns
Lägenhetsnummer
72670311/1011
Andelstal i förening
1.74 %
Andelstal av avgift
1.73 %
Balkong
Fransk balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
320 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Total driftkostnad
570 kr/mån

HALL
Entré till trivsam hall med fantastisk takhöjd och vackra oljade plankgolv i Ek som ligger genomgående i bostaden. Hallen ger bra plats för förvaring och avhängning. 

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med härlig rymd erbjuder bra med plats för soffgrupp och stor matsalsmöbel. Två stora fönster skänker ljus och erbjuder sjöglimt. Stålbalkar och välvda tak förstärker industrikänslan. Den generösa takhöjden skapar utrymme till byggnation av loft. 

KÖK
Påkostat och platsbyggt kök från Kvänum delas snyggt och praktiskt av från vardagsrum med mobil köksö. God förvaring via öppna hyllor, överskåp och skafferi. Maskinell utrustning bestående av diskmaskin, kyl, frys, spishäll, ugn och fläkt. 

SOVRUM
Två väldisponerade sovrum varav ena i gavelläge med fransk balkong. 

BADRUM
Smakfullt badrum med New york-känsla. Mattsvarta hexagonklinker och vita kakelplattor i tegelförband gifter sig väl med badrumsinredning bestående av badkar, handdukstork, WC och tvättställ. Tvättmöjligheter via tvättmaskin och torktumlare. 

Förening
Brf Läderfabriken
Äkta förening
Ja
Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1898/2013
Äger marken
Ja
Energideklaration
80 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2015-09-13
Känd avgiftsförändring
Nej. 2019-10-09
Tv/Internet
Ownit

FÖRENINGSFAKTA/HISTORIA
Läderfabriken ligger belägen invid Järlasjöns strand och uppfördes år 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. I samråd med några av landets främsta arkitekter har Oscar Properties tillsammans med Fabege byggt om fabriken till bostadslägenheter som stod redo för inflytt 2013. Bostäderna i den ursprungliga delen har stora fönster med fantastiska ljusinsläpp. Stålbalkar och pelare är synliga och förstärker tillsammans med den generösa takhöjden den industriella karaktären. Alla lägenheter har mörka oljade plankgolv av Ek. Köken är specialdesignade för projektet och tillverkade av välrenommerade Kvänum. Badrummet är en kombination av mattsvarta hexagonala plattor på golv och vita plattor satta I tegelförband på väggarna. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum, inte ovanliga på hotell och restauranger i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt.

År 2014 fick Läderfabriken priset Nacka stadsbyggnadsutmärkelse för särskilt god gestaltning som utses årligen under Nackas stadsbyggnadsdagar. Brf Läderfabriken (org.769623-7267) är en äkta bostadsrättsförening.

ANTAL BOSTADSRÄTTER
56 bostadsrätter med storlekar mellan 19 - 146 kvadratmeter.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbelopp som betalas av köpare. Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbelopp betalas av pantsättaren.

EKONOMI
Föreningen har idag lån om cirka 8.000 kr/kvm (uppgift från styrelse). I slutet av 2018 amorterade föreningen 500.000 kr på långfristiga skulder. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar, avstämt med styrelsen 2019-10-09.

PARKERING/GARAGE
I huset finns två garage med totalt 19 platser i olika storlekar. De större platserna kostar 1.500 kr/mån och de mindre 975 kr/mån. Utöver garageplatser finns det boendeparkering i området för ca 400 kr/månad. Dessutom finns det avgiftsbelagda parkeringsplatser för besökare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Gym
- Biorum
- Lekrum för barn
- Hundspa
- Barnvagnsförråd
- Cykelförråd
- Innergård med utegrupp och cykelställ. Gården iordningställs just nu efter renovering av bjälklag.

BYGGNADSSTATUS
Byggnaden totalrenoverades i samband med ombyggnation som stod klar 2013.

OMRÅDE/KOMMUNIKATIONER
Läderfabriken är attraktivt belägen intill Järla Sjö med närhet till det bästa Nacka har att erbjuda. Ett boende som erbjuder skridskoåkning, längdskidor och bad, kräftfiske, kanot- och båtliv under sommarhalvåret. Natursköna reservatet Hellasgården är beläget på andra sidan Järla Sjö erbjuder motionsspår, bastu och bad. Hammarbybacken finns på nära håll. I närområdet finns även Nacka IP med bland annat simhall och fotbollsplan. Från Läderfabriken är det gångavstånd till mataffär i området men också en väldigt trevlig strandpromenad längs med sjön som tar er till Sickla köpkvarter och Nacka Forum. Ett flertal bra förskolor och skolor finns inom gångavstånd.

Bra kommunikationer med flertalet bussar och Saltsjöbanan som tar er snabbt till Slussen på cirka 10 - 15 minuter. 

close-interestform
Anmäl ditt intresse för Garverigränd 7
close-interestform
Anmälan till visning Garverigränd 7